Щодо первинної медицини у Вапнярській ОТГ

Дата: 07.07.2020 17:25
Кількість переглядів: 1287

                                                                    Фото без опису  


   Вапнярська селищна рада  ОТГ Вінницької області

КНП «Вапнярський  медичний центр первинної медико – санітарної допомоги»

 

24240, вул.Незалежності , 196, смт.Вапнярка Томашпільський район, Вінницька область.

Е-mail: vapnyarkaazpsm@ukr.net, тел.(04350)3-26-56

  Враховуючи усне звернення та пропозицію членів виконавчого комітету Вапнярської селищної ради від 25.06.2020 р., інформуємо жителів громади про перелік послуг первинної ланки медицини та обслуговування пацієнтів згідно стархових полюсів.   

        КНП « Вапнярський МЦ ПМСД було створено рішенням 26 сесії 8 скликання Вапнярської селищної ради №23 від 27 вересня 2017 року « Про створення комунального закладу «Вапнярський медичний центр первинної – медико санітарної допомоги»

Статут  Комунального закладу «Вапнярський медичний центр первинної медико – санітарної допомоги» , затверджений рішенням 26 сесії 8 скликання   Вапнярської селищної ради №23 від 27.09.2017 року .

          Засновником  створення закладу являється Вапнярська селищна рада ОТГ. КНП « Вапнярський МЦ ПМСД» обслуговує жителів селища Вапнярка, с.Колоденки, с.Високого , які входять в нашу Вапнярську об’єднану громаду , а також жителів  сіл Вербова, Марківка, Антопіль, які в майбутньому стануть членами громади та всіх тих жителів  з навколишніх сіл , що  підписали декларації  на обслуговування з нашими сімейними лікарями .

На сьогоднішній день  на обслуговуванні в Центрі знаходиться 9485 пацієнтів , які підписали угоди з своїми сімейними лікарями, з них :

  • 7661    - доросле населення;
  • 1924     -  дитяче населення ;
  • 67     - діти до 1 року.

      В закладі працює чотири лікаря загальної практики -  сімейні лікарі та один лікар терапевт, а саме:

  •  Лікар ЗПСМ  Жовтан Олександр Васильович, телефон – 0685195519,
  • Лікар ЗПСМ  Рабоконь Євгенія Павлівна, телефон – 0674535054,
  • Лікар ЗПСМ  Рабоконь Олександр Васильович , телефон -0671635984,
  • Лікар ЗПСМ  Шевчик Майя Володимирівна, телефон – 0989701463,
  • Лікар терапевт Зленко Світлана Миколаївна , телефон – 0680435505.

Всі лікарі мають вищу кваліфікаційну категорію.В центрі працює 19 медсестер, 18 з них мають вищу кваліфікаційну категорію і 1 – першу, 2 фельдшери – лаборанти , які мають вищу кваліфікаційну категорію.

Вапнярський МЦ ПМСД працює щоденно з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 15.42, субота, неділя – вихідні дні, а пункт невідкладної допомоги та денний стаціонар  працює щоденно з 8.00 до 20.00, в неділю, святкові та неробочі дні з 9.00 до 12.00. Денний стаціонар розрахований на 20 ліжок.

На прийом до лікаря можна записатись за телефоном свого сімейного лікаря  та медсестер, що працюють в пункті невідкладної допомоги:

  • Цибрій Людмила Андріївна,телефон – 0973740708
  • Прокопова Світлана Анатоліївна, телефон  -  а також по самозверненню.

Які послуги надаються  сімейними лікарями, терапевтами і педіатрами .

Медзаклади первинної медико санітарної допомоги , які підписали договори з Національною службою здоров’я України , а Центр  підписав угоду з НСЗУ 15 серпня 2018 року, надають обов’язкові   для виконання послуги , які  гарантовано оплачено з Ваших податків на рівні первинної  медичної допомоги тобто безоплатні, а саме:

ДІАГНОСТИКА І ЛІКУВАННЯ

Сімейні лікарі, терапевти та педіатри спостерігають за Вашим станом здоров’я чи станом здоров’я вашої дитини, ставлять діагнози та лікують найбільш поширені хвороби, травми, отруєння. За потреби ваш сімейний  лікар дасть направлення до фахівця вторинної чи третинної допомоги – лора, ендокринолога, хірурга тощо – чи буде консультуватись з ним щодо вашого лікування.

Так само терапевти, педіатри та сімейні лікарі ведуть пацієнтів із хронічними захворюваннями та станами.

Сімейний  лікар може вести пацієнтів будь-якого віку, педіатр — дітей від народження і до 18 років, а терапевт — від 18 років і старше.

АНАЛІЗИ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ

На рівні первинної медичної допомоги у пакет безоплатних  послуг входять такі аналізи і дослідження:

  • Загальнии? аналіз крові з леи?коцитарною формулою
  • Загальнии? аналіз сечі
  • Глюкоза крові
  • Загальнии? холестерин
  • Вимірювання артеріального тиску
  • Електрокардіограма
  • Вимірювання ваги, зросту, окружності таліі?
  • Швидкии? тест на вагітність
  • Швидкии? тест на тропонін
  • Швидкі тести на ВІЛ, вірусні гепатити

Інші дослідження та аналізи виконуються за направленням вашого лікаря у закладах спеціалізованої допомоги.

Взв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID -19 беремо біоматеріали для дослідження на ПЛР та швидкі (експрес) тести . 

СПОСТЕРЕЖЕННЯ ВАГІТНОСТІ І ДІТИ ДО 3-Х РОКІВ

Сімейний лікар або терапевт за бажанням вагітної може вести неускладнену вагітність. Лікар може взяти вагітну на облік до 12 тижнів. Коли є необхідність або вимагає протокол, він направить вагітну до акушера-гінеколога. Також лікар первинки розкаже, як діяти вагітній і дорослим членам родини, що мешкають з нею, при наближенні пологів. У потрібний час скерує до пологового будинку.

Після народження дитини педіатр або сімейний лікар проводить планові обов’язкові огляди, навіть коли дитина здорова: 10 оглядів лікаря і 6 оглядів медсестри у перший рік життя дитини, 2 огляди у другий і 1 огляд у третій.

ВАКЦИНАЦІЯ

Ваш сімейний  лікар слідкує за вакцинацією Вашої дитини і Вас відповідно до  календаря щеплень. Держава закуповує вакцини проти туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту.

ОБОВ’ЯЗКОВІ ПРОФІЛАКТИЧНІ ОГЛЯДИ

Новий Порядок надання первинної медичної допомоги передбачає профілактичні огляди та аналізи для груп ризику семи захворювань.

ЩОРОКУ

  • Цукровии? діабет: 45 років і старші, всі — при факторах ризику
  • ВІЛ: 14 років і старші
  • Туберкульоз: всі — при факторах ризику

РАЗ НА ДВА РОКИ

  • Рак молочноі? залози: 50–69 років, з 40 — при факторах ризику

РАЗ НА 1-2 РОКИ, ЗАЛЕЖНО ВІД ФАКТОРІВ РИЗИКУ

  • Гіпертонічна хвороба та інші серцево-судинні захворювання - жінки 50 років і старші, чоловіки 40 років і старші
  • Колоректальнии? рак: жінки і чоловіки старші 50 років
  • Рак передміхуровоі? залози: з 40 років залежно від ступеню ризику

Про фактори ризику вам розкаже ваш лікар, неодмінно запитайте його про це.

Важливою є роль вашого лікаря і у запобіганні хвороб. Ваш лікар вчасно виявить ризики для здоров’я. Він проконсультує, як поступово звільнитись від шкідливих звичок, де знайти додаткову допомогу і як перейти до здорового способу життя.

 

РЕЦЕПТИ НА ЛІКИ

Рецепти на ліки, зокрема за державною  програмою «Доступні ліки»  - це гіпертонічна хвороба, цукровий діабет та бронхіальна астма), також випише для Вас  Ваш сімейний  лікар.

ВІЗИТИ ДОДОМУ І НЕВІДКЛАДНА ДОПОМОГА

Лікар самостіи?но визначає необхідність візиту до пацієнта додому, залежно від медичних показів. Лікар може дати поради щодо полегшення стану по телефону, а пізніше, під час прийому у закладі направити на аналізи та дослідження, уточнити діагноз та призначити необхідне лікування. Ваш лікар також може викликати екстрену допомогу до хворого, якщо буде така необхідність.

Невідкладна допомога при гострих станах і раптовому погіршенні стану здоров'я надаватиметься в медичному закладі.

 

ПАЛІАТИВНА ДОПОМОГА І МЕДИЧНІ ДОВІДКИ

У компетенції лікаря первинки також окремі послуги паліативної допомоги – спостереження та оцінка стану важкохворого пацієнта, виписування рецептів для лікування больового синдрому.

Ваш лікар також може  видати вам   потрібну довідку, листок непрацездатності, направлення для проходження медико-соціальної експертизи тощо.

Що стосується працюючих в залізничних організаціях та пенсіонерів залзничників , які застраховані в страхових компаніях « Нафтогазстрах»,  «Інтерекспрес»та «Інтерполюс» надаємо слідуючу інформацію:

наразі проведені перемовини з представниками даних компаній з приводу обслуговування застрахованих осіб та в подальшому укладання договорів на обслуговування, що дасть змогу отримувати лікування в Вапнярському МЦ ПМСД.

         В зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 прохання до всіх жителів Вапнярської об’єднаної громади  дотримуватися умов карантину та не нехтувати засобами індивідуального захисту.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь