Карантин – це не канікули

Дата: 06.04.2020 14:51
Кількість переглядів: 1056

Фото без опису

Карантин – це не канікули, як дехто міг собі спочатку думати. Це виклик українській освіті та кожному учаснику освітнього процесу зокрема. Ми не були готові до такого раптового розвитку подій - надавачі освітніх послуг та здобувачі освіти стали «в’язнями» своїх комфортних домівок, проте освітній процес карантин не зміг таки зупинити. Викладачі Вапнярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  № 1 ім. І. Д. Черняховського оперативно відреагували на ситуацію і знайшли рішення – це дистанційне навчання, яке стало перевіркою на те, як наші викладачі можуть бути гнучкими та ефективними у некомфортних для них умовах, а також на комп’ютерну грамотність та вміння працювати на сучасних освітніх е-платформах. Дуже швидко інформація про дистанційне навчання, електронні освітні ресурси для учнів була розміщена на сайті школи та поширена в групах класів. Педагоги почали активно працювати зі своїми учнями з допомогою інформаційних технологій. Для себе вони обрали веб-сервіс «Google classroom», « Naurok», чимало вчителів практикують віддалене навчання з допомогою груп у «Viber», «Telegram», де учителі скидають завдання, розміщують навчальні матеріали та посилання, тут учні  можуть обговорювати навчальний матеріал, задавати запитання, також викладачі вказують термін виконання того чи іншого завдання і за це виставляють оцінки, що є мотивацією для учнів.

Вагомою часткою ефективного дистанційного навчання є самоорганізація учнів та батьківський контроль карантинного навчання своїх дітей.  

Ідучи в ногу з сучасним технологічним прогресом, у перспективному плані роботи школи зявився ще один пункт – проведення дистанційного навчання хоча б один раз на тиждень.

 Для Вапнярської ЗОШ № 1 дистанційне навчання – це нова практика, нова форма занять на які учні «ходять» увімкнувши свої гаджети і тепер їм ніхто цього не забороняє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь