Пошук

26.01.2018 р. відбувся схід Вапнярської громади!

Дата: 01.02.2018 15:13
Кількість переглядів: 1225

26.01.2018 року у Вапнярському будинку культури відбувся схід Вапнярської громади. Основне питання порядку денного – надання інформації щодо відпрацювання обслуговування жителів громади в Тульчинській центральній районній лікарні.

Головуючий зборів – голова Вапнярської об’єднаної територіальної громади Горенюк Олександр Петрович.

Секретар – секретар виконавчого комітету Вапнярської селищної ради Маринюк Сергій Андрійович.

В президію були запрошені :

Секретар Вапнярської селищної ради - Побережний Юрій Олексійович;

Староста с.Колоденка – Сідлецький Станіслав Боліславович;

Заступники голови Томашпільської районної державної адміністрації –

Ставнійчук В.А., Бандиш Н.І. – відмовились займати місце в президії.

 З метою дотримання громадського порядку на сході громади були присутні працівники поліції.

Загалом на сході були присутні близько 280 жителів громади.

Голова Вапнярської ОТГ розпочав з того, що сума медичної субвенції, яка зайшла на утримання закладів вторинного рівня мешканців Вапнярської ОТГ  - 5 мільйонів 6 тис грн. У 2017 році дана сума медичної субвенції  розподілялась між районним та Вапнярським бюджетом. З субвенції фінансувалась Томашпільска ЦРЛ та Вапнярська міська лікарня.

У 2017 році згідно наданої інформації в Томашпільській центральній районній лікарні пролікувалось 562  жителя Вапнярської ОТГ. Разом з тим на території Вапнярської громади в міській лікарні було проліковано 1066 осіб.

До кінця 2017 р. проводились переговори з керівництвом райдержадміністрації  щодо продовження фінансування закладів вторинки  на рівні минулого року,тобто, половина медичної субвенції мала би залишатись на утримання Вапнярської міської лікарні, половина на утримання Томашпільської ЦРЛ.

В зв’язку з тим, що керівництво Томашпільської РДА не пішло на домовленість, перед Вапнярською ОТГ  постало питання щодо надання у 2018 році коштів на утримання вторинного рівня в більшому об’ємі ніж у 2017 році для того, щоб Томашпільська районна лікарня могла функціонувати в повному обсязі.

Разом з цим дана ситуація створювала загрозу недофінансування Вапнярської міської лікарні. Дане питання неодноразово обговорювалось на засіданнях в обласній державній адміністрації, Департаменті охорони здоров’я Вінницької області, сесіях Вапнярської селищної ради, Виконкомі Вапнярської селищної ради, на звіті голови  ще  у лютому 2016 року.

На підставі обговорень, згідно статусу Вапнярської об’єднаної територіальної громади -  громада вправі сама вирішувати  де обслуговуватись жителям.

Ці питання розглядались та обговорювались досить довгий час. На підставі того, що потрібно було приймати рішення  -  ми були  змушені звернутися з пропозицією щодо обслуговування до Тульчинської  райдержадміністрації та Тульчинської ЦРЛ.  

В ході переговорів з керівництвом Тульчинської РДА було досягнуто домовленості про те, що можливо заключити договора  на обслуговування та спрямувати маршрут пацієнта жителів Вапнярської  ОТГ до Тульчинської ЦРЛ.

Проведено подворові обходи, зібрано підписи жителів громади (смт.Вапнярка, с.Колоденка). Близько 90% опитаних  жителів громади мають бажання обслуговуватись в Тульчинській ЦРЛ; 7 % в Крижопільської ЦРЛ;   3 %  в Томашпільської ЦРЛ.

На підставі цього було прийнято рішення Вапнярської селищної ради щодо спрямування маршруту пацієнта до Тульчинської центральної районної лікарні.

До сьогоднішнього дня не підписано договір ні з Томашпільською, ні з Тульчинською РДА. В бюджет Вапнярської ОТГ  недофінансовано  3 млн 600 тис грн (вирівнююча дотація на обслуговування та утримання закладів освіти та медицини). Дане питання обговорювалось з головою Вінницької обласної державної адміністрації , який не заперечує щодо обслуговування жителів Вапнярської ОТГ у Тульчинській ЦРЛ.

В процесі зборів прийняли участь в обговоренні головний лікар Томашпільської  РЦ ПМСД  - Затирка В.І.;

Заступник  голови Томашпільської РДА – Ставнійчук В.А.;

Депутат Вапнярської селищної ради – Василенко Т.О.;

Депутат Вапнярської селищної ради – Мегеден Д.Д.

Зі слів Горенюка Олександра Петровича:

«На сьогоднішній день стоїть питання в тому, щоб віддати кошти медичної субвенції, за які населення громади має обслуговуватись для того, щоб врятувати Томашпільську ЦРЛ, але в збиток своїй Вапнярській міській лікарні, тобто, жителі Вапнярської ОТГ залишаться без медичного обслуговування на місці; нехай страхові поліси, по яких обслуговуються залізничники – не обслуговуються, тому що цього не потрібно, нехай працівники залишаться без роботи  -   нам потрібно рятувати Томашпільську центральну районну лікарню .  ЦЕ НЕ АРГУМЕНТ! !!

Пропозиція була в тому, щоб з керівництвом Томашпільської РДА зібратись та прийняти рішення, а у відповідь: у відрядженні, немаю коли, ВІДДАЙТЕ ГРОШІ ВСІ.

ВІДДАТИ ВСІ ГРОШІ -  ЦЕ ОДНОЗНАЧНО ВІДПУСТИТИ  ВСІХ ПРАЦІВНИКІВ НАШОЇ  КУ «Вапнярська міська лікарня»  додому!!!

І сказати, що люди ваші потреби Томашпільскій РДА та ЦРЛ  не потрібні – я, як голова Вапнярської ОТГ  допустити такого не можу. Наш заклад створювався для потреб саме жителів Вапнярської  громади об’єднаної громади».

Стосовно обслуговування жителів прилеглих сіл: с.Високе, Вербова, Марківка, які в майбутньому ввійдуть до Вапнярської ОТГ – вони обслуговувались і будуть обслуговуватись незважаючи на те,  що вони ще не ввійшли до складу  Вапнярської ОТГ.

Незважаючи на опозицію представників Томашпільської РДА та Томашпільської  РЦ ПМСД – більшість людей підтримала спрямування маршруту пацієнта Вапнярської ОТГ саме до Тульчинської центральної районної лікарні.

Тому я, як голова Вапнярської об’єднаної територіальної громади  Горенюк О.П. прошу  всіх жителів громади звертатись до Вапнярської селищної ради, щоб уникнути непорозумінь та різних пліток, які створюють опозиціонери про роботу нової, сильної, молодої команди. 

 

 

Користуючись можливістю також хочу коротко прозвітувати про роботу у 2017 році.

 

- Проведено вибори с. Колоденка.

  Результатами виборів 02.07.2017 року  було обрано старосту с.Колоденка – Сідлецького Станіслава Боліславовича, який із 208 голосів з великою перевагою в 170 голосів переміг вибори).  

     

 

 

 

 

 

 

 

 

ДНЗ Капітошка: Придбано дитячий майданчик.

 

 

 

 

 

 

 

 

с.Колоденка розпочато роботи по ремонту дороги «Куркова гора»

( за допомоги депутата обласної ради Августа В.А., генерального директора ТОВ «Вапнярський елеватор»Поліщук а О.Д., ФОБ Горохолінського, директору СТОВ Кряж і КДабіжа В.М.) було вивезено близько 800 тонн насипних матеріалів проведено планування, грейдерування, підняття у профілі проблемного повороту на 80 см , під яким пролягає водопровід (який узимку 2016 року замерзав).

 

 

 

 

 

 

 

У 2018 році плануємо за рахунок співфінансування селищної ради та автодору провести асфальтування Куркової гори.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Підготовлено пакет документів (погодженням з департамент екології та природних ресурсів) згідно постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р. № 1045 та зрізано аварійні дерева біля ставу та пам’ятника загиблим воїнам односельчанам в роки Великої Вітчизняної Війни. Видалено кілька дерев біля церкви.

 

 

 

 

 

- Проводився благоустрій селища.

 

 

 

 

- Придбано в сільський  клуб принтера. Дитячий садочок «Капітошка» - закуплено стаціонарний комп’ютер.

- Виготовлено печатки для забезпечення видання довідок та документів  жителям села.  Всі заклади та установи забезпеченні твердим паливом на осінньо-зимовий період.

- Заміна лампочок вуличного освітлення Проведення святкових заходів.

- Взяття на баланс селищної ради 1,2,3 школи, ДНЗ – Ромашка, Капітошка, Будинок культури Вапнярка, сільський клуб Вапнярка, спорткомплекс, Музична школа.

-  Створено відділ освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської об’єднаної територіальної громади – призначено керівника Рузяк Т.В.

- придбання для відділу освіти  комп’ютерного обладнання.

- В зв’язку з відсутністю технічної документації на ЗОШ №1,2,3  після передачі на баланс ОТГ її виготовлено.

           ЗОШ №1 зроблено:

- На даний час виготовляється проекто-кошторисна документація на ремонт покрівлі 1-ї школи початкових класів. 

           (Приблизна сума ремонту 700 тис грн – спеціальне резинове покриття)


 

 

- Заміна вхідних дверей на енергозберігаючі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-  Побілка фасаду який в районі 5 років не поновлювався!

                                                                                                                    ЗОШ №2 зроблено:

 

 

 

 

 

- Замінена вікон та дверей .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Придбання парт для 1-го класу . 

- Виготовлено проектно кошторисну документацію на капітальний ремонт підлоги  спортзалу та його утеплення.

- Проведення роботи по капремонту підлоги за рахунок до фінансування селищної ради 219490 тис грн. Заходи на стадії завершення:зроблено відкоси на вікнах, освіжено стіни спортзалу, буде монтовано спец-ліноліум, зроблено розмітку  ігрового поля, та встановлено енергозберігаючі світильники.

 

Спорткомплекс за рахунок абон-плати та коштів селищної ради :

  • - Проведення повного косметичного ремонту в приміщенні ( очищення стін від грибка анти грибковою сумішшю, побілка стелі, фарбування стін в кілька слоїв).
  • - Заміна вхідних дверей.
  • - Придбання спортінвентаря.
  • - Заміна 1 кВт світильників  на 6 шт. енергозберігаючих .
  • - Проведення турніру з тенісу.
  • - Участь дітей громади у футбольних турнірах.
  • - За рахунок спонсорський коштів ТОВ «АДМ Вапнярський елеватор» очікується придбання спортивного інвентаря на суму близько 120 тис грн. Участь дітей клубу                                       -«Центуріон Вапнярка» в обласних змаганнях рукопашного бою, чемпіонату світу з Годзюрю-Карате-До на якому наші спортсмени заняли призові місця.

-  Відкрито клуб з рукопашного бою «Спарта».

 

Вапнярський  МТПК:

- Придбано комплекти робочої форми, спец форми, взуття, касок.

- Встановлення парового опалення.

- Виділені кошти на кисневі маски та радіостацію.

- Проведення косметичного ремонту в кабінеті ( шпаклювання стін та фарбування).

- Написано проект на придбання нового  сучасного укомплектованого  автомобіля до ДФРР (зареєстровано на офіційному  сайті та здано в офіс ДФРР).

- Згідно розпорядження голови прийнято автомобіль УАЗ, яким планується виїжджати  на ситуації, які не потребують пожежогасіння.

 

Будинок культури смт.Вапнярка:

Придбання нового газового котла для опалення, грязьовика, насосу .

 

 Водоканал: 

- Відщкодування різниці в тарифах 333800 тис грн.,

- Виготовляється ПКД на будівнитство нового водогону.

-   КВЕП "Вапнярка водоканал" - закупив нову водогінну трубу. У 2018 році буде замінено 900 м по вул. Шевченка, 600 м від "Райз" до нафтобази. 

-Проведення ремонтних робіт на проривах.

- Буде вирішено питання з водопостачанням по  вул. Лесі Українки (за зверненням громадян, які зверталися).

- Придбання основних засобів на суму 290921 тис грн: генератор, труби, муфти, фланцеві з’єднання, засувки.

 

Щодо благоустрою та комунальних установ КП «Вапнярське», КП «Вапнярський ККП»:

-  Дофінансування до проекту нового сміттєвоза – 186 тис.,

-  Придбано ельфатори ельфатори - 157 тис, подрібнювач гілок – 122 тис.,

- Придбання пресу для пресування пластикових пляшок тамакулатури 64 тис.;

-Встановлення ящиків під ПЕД ПЛЯШКУ на території бувшого Військового містечка, та частично на території смт.Вапнярка.

- Встановлення  майданчиків під роздільний збір сміття.

- Взяття в оренду з Вапнярської селищної ради автомобіля САЗ та відремонтовано його .

-  Виготовлення проектно-кошторисної документації. Продовження вуличного освітлення по вул.Островського ( на стадії завершення – потрібно встановити ще одну опору).

-  Благоустрій вулиці Островського (вирізано чагарники в повороті до1-ї школи та прибрано сміття).

-В літній період вивіз сміття проводився кожну неділю.

- Укладено 520 договорів на вивіз ТПВ, охоплено 1560 людей.

- Висаджено 250 лип на території старого кладовища.

- Виготовлено та встановлено 2 лавочки біля дитячого майданчика в смт.Вапнярка та встановлено 2 енергозберігаючих світильника, які освітлюють його.

- За благодійні кошти  встановлено лавочку біля залізничного мосту.

- Виготовлено перший ящик для збору паперу.

- Заготовлення на зимовий період піску та придбання солі.

- Заміна 50% лампочок громади на енергозберігаючі.

- Відремонтовано покрівлю на 2х зупинках.

- Санітарна чистка дерев у Військовому містечку.

- чистка та зрізка аварійних дерев на території бувшого залізничного  клубу.

- Ямковий ремонт вул.Островзького, Небесної Сотні.

- Благоустрій селища(прибирання).

 

_________________________________________________________________________________________________

- На стадії завершення генеральний план Вапнярської ОТГ. На даний час наноситься нумерація будинків та назва вулиць.

-  Встановлення системи відео спостереження. (після розпайки Еконект в районі 2х місяців вже їх буде встановлено)

- Виготовлення проектно – кошторисної документації та початок ремонтних робіт бувшого дитячого відділення під заклад паліативної допомоги ( для людей які потребують постійного медичного догляду).

- КУ «Вапнярська міська лікарня» закуплено пральну машину, холодильники, сушилку а також медичне обладнання.

- Погоджено з департаментом екології та природних ресурсів зрізку аварійних дерев біля ДНЗ «Ромашка» та адмін. будівлі ПЧ-21.Виконання даних заходів буде здійснено при можливості надання техніки СМП(КРАН), РЕС (АВТОВИШКА).

- Організація та проведення 150 річниці започаткування селища Вапнярка.

- У 2018 році започатковано свято «Різдвяні зустрічі».

- Заключено міжнародну  угоду  з Республікою Молдова м.Шолданешти.

- На черзі підписання угод з Поляками.     

- Міжнародний день інвалідності – видавали грошову допомогу   та гігієнічні пакети.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь